OOoo, ако си отвил някоя тръбичка от рейла ( или от дюзата) и не хвърля нафта, проблема едва ли е от това, което ти казах. Дори и да има боклук под клапанчетата, все ще изхвърля нафта, въпроса е , че няма да прави налягане. От друга страна, ако си сигурен че до помпата се подкачва нафта, а след нея няма никой, и самата помпа се върти ( свалял ли си я , вътре на накой коли има един челен съединител към вала, да не е хартисал при монтажа? ), проблема си е от нея , ама чак пък грам да не хвърля....съмнявам се. Провери хубаво дали до нея идва гориво.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с паленето 2.4 jtd
Collapse
X
-
Значи помпата от стойката не съм я свалял.Направи ми впечатление като закачах ремъка,че шайбата и се върти много леко без усилие. Така ли трябва да е? Къде стои този съединител. П.П Благодаря за съдействието ти.Last edited by Galeano; d.m.y г., 12:17.sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
-
За сега проблема го локализирам в помпата,понеже имам още една за сравнение. Пуснах въздух през входа на нафтата на рейла но той не пробива до изхода към дюзите,а излиза през излишната. Направих същото с другото гнп което имам, въздуха минава без проблем до нагнетателния изход. Утре ще ги сменя и ще знам със сигурност.sigpic Alfasud/156 1.8ex
Comment
-
Като запушиш изхода за обратната нафта с пръст, трябва да излезе и през изхода за високо налягане.
Вътре са три паралелни работни цилиндъра, и малко трудно ще разбереш дали и трите са ОК, по този начин. Ако надуеш през високото ( наобратно) не трябва да минава грам !
ПП: При алфата помпата от ремъка ли се върти ? Ако да, значи няма челен съединител, той се слага, само когато помпата се върти от вала - поема несъосието .
Comment
-
Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщениеПП: При алфата помпата от ремъка ли се върти ?Запали след като смених рейла с друг. Не знам какво се е случило при този който свалих от колата, та да не пропуска гориво през нагнетатела. Но за сега съм го хвърлил в гаража и неща да го виждам ,че заради него пак разглобих половината кола.
sigpic Alfasud/156 1.8ex
Comment
Comment